VTIS Priznanje

Z vstopom v novo leto sem želela deliti nekaj misli o preteklem letu ter o svojem udejstvovanju v društu VTIS. Novembra 2022 mi je društvo v tujini izobraženih Slovencev VTIS podelilo priznanje prostovoljskega udejstvovanja. V preteklem letu sem kot prostovoljka imela čas voditi dva informativna online srečanja Roadshow- tujina mene mika. Ravnokar se izteka tudi program Vtis – Mentor, kjer sem bila mentorica mlajši študentki ter ji pomagala pri njeni karierni poti. Imela sem tudi čast voditi lokalni odbor Skandinavija, ki si je prizadeval za povezovanje in pomoč Slovencem in Slovenkam v Skandinaviji z povezovanjem, širjenjem informacij in organizacijo dogodkov. V tem času sem pripravila tudi novo brošuro, ki bo objavljena na spletni strani društva VTIS in bo vsebovala nekaj zelo koristnih informacij o življenju na Norveškem.

V novem letu bom še naprej delovala kot aktivna prostovoljka ter članica skupine Skandinavija. Trenutno pripravljam nekaj uporabnih člankov, ki bodo v prihodnjih mesecih objavljeni na spletnem blogu društva.

Veselim se, da sem preko društva lahko spoznala toliko novih Slovenk in Slovencev ter se veselim vseh novih dogodivščin, ki nas čakajo v novem letu.